Over ons vlees

Rundvlees:
Wij werken met runderen van het ras Blonde d’Aquitaine.
Deze worden door Henk zelf uitgezocht bij onze vaste boeren.
De boeren waar onze koeien worden gekocht, hebben hun boerderij allemaal in de buurt van onze slagerij.
Hierdoor is het transport naar onze eigen slachtplaats erg kort.
De runderen lopen wanneer het weer het toelaat buiten in de wei.
Dit betekend dat ze zo vroeg mogelijk in het voorjaar naar buiten gaan en tot zo laat mogelijk in het najaar weer terug de stal in gaan.
In de koude wintermaanden staan ze dus op stal.
Hier worden ze dan gevoerd met hooi en tarwe.
Doordat we met de boer samenwerken en overleggen, hebben het proces van afmesten, slachten en verkopen zelf in de hand.
Kortom, we weten precies wat u eet!

Entre Cote

Varkensvlees:
Wij betrekken onze varkens van een vaste boer uit een nabij gelegen dorp.
Wij slachten de varkens op onze eigen slachtplaats.
We zijn één van de weinige slagers in Nederland die dit nog zelf doen!
De varkens die we slachten worden met zorg uitgezocht, hierdoor heeft het varkensvlees wat u bij ons koopt een onderscheidende smaak.
Dat proeft u!

Varkens ribkarbonade

Lamsvlees:
De lammeren die we slachten lopen in de weilanden rondom onze slagerij.
Ook de lammeren worden in onze eigen slachtplaats geslacht.
Het lamsvlees heeft een unieke smaak!

Lamsbout